Saturday, July 18, 2009

Pirates och Kornö

Nu har jag precis bakat äpplepaj och sett min favoritscen ur Pirates Of The Caribbean -At Worlds End. Det är en bit in i filmen just som besättningen på The Black Pearl lyckats ta sig tillbaka till "the land of the living" . Jack och Barbossa har bestämt sig för att båda kaptenerna ska få gå iland vid närmsta stranden. På stranden ligger en stendöd Kraken och medan Pintel och Raghetti smider stora planer kring det förmultnande odjuret, håller Jack en vis konversation med Barbossa, jag kan inte skriva ner hela, men den slutar såhär.

"Barbossa" The world used to be a bigger place.
"Jack" No, the world's still the same. It's just less in it.

...Scenen just efter denna är i och för sig också ganska underbar. Det är just när Captain Jack inser att hela crewet utnyttjat situationen, med att hämta tillbaka honom från "the locker", och gjort den till nytta för sin egen del. Han utropar:

"Did no one come to save me just because they've missed me?!"

Det är nog inte hälsosamt att vara en sådan Pirates-nörd som jag är, har varit. Jaja någon last ska man väl ha här i livet.

Övriga delen av dagen har jag städat ur mitt rum och packat till Kornö. På måndag åker familjen Broman till landet i två veckor. Om någon känner för att hälsa på mig så är det bara att höra av sig, för jag kommer att leva som en eremit de närmsta veckorna.
Kornö är en av de platserna jag tycker bäst om. Som jag har hoppat omkring på de där klipporna ända sedan jag bara var en tvärhand hög.
I övermorgon tuffar vi dit igen för att njuta av (förhoppningsvis soligt väder) saltstänk, grillning på klipporna på kvällarna, akvarellmålning och sommarläsning på stranden, gitarr i hamnen och kaffe i syrénbersån. Det blir mysigt.

Ikväll väntar nog bara rehabilitering från hostande och snörvlande. Liten promenix, bubbelbad, levande ljus, the med citron och honung, och förmodligen lite mer film.
Detta är mitt tredje inlägg för idag. Jag måste vara grymt uttråkad eller liknande. Jag är förkyld igen, skyller på det.
Jag planerar på att posta ett fjärde. eller till och med ett femte.
Kanske ska slå rekord idag?

2 comments:

  1. åh, jag vill ju också bubbelbada...! men jag antar att du har förtur som är förkyld.

    ReplyDelete
  2. Mohaha yepp, jag hann ju först då...Och nu luktar det mint i hela huset haha! :)

    ReplyDelete